Wat is acne?

Acne is een chronische ontsteking van de talgklieren van de huid. De huid produceert talg. Als zich te veel talg afscheidt, kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. Ook bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen, ze zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte holte steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken daar een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes. Acne kan voorkomen op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug. Er bestaan verschillende soorten acne en er zijn diverse oorzaken voor acne.

 

Wie krijgt acne?

Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit te maken met acne. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide en vervelende huidaandoening. Jeugdacne komt het meest voor in de leeftijd tussen 15 en 25 jaar. Ook volwassen vrouwen en mannen kunnen last hebben van acne.

 

Acne-behandeling

De eerste neiging is om pukkeltjes zelf te verwijderen. Vaak leidt dit tot beschadiging van de huid, met littekens tot gevolg. Hoe vroeger je met een goede behandeling start, hoe kleiner de kans is dat je littekens overhoudt.

Gouden bergen beloven doe ik niet en dat kan ik ook niet. Wel kan ik, samen met jou, werken aan een betere huidconditie. Uit ervaring weet ik dat een goede behandeling in mijn praktijk al een eerste stap is naar een beter huidgevoel en een rustiger huid. Eenvoudigweg door het zelf thuis voortzetten van de behandeling zul je jouw huid enorm zien opknappen. 

Ook als je voor acne wordt behandeld bij een (huid-)arts zijn de acne-behandelingen zeer ondersteunend en effectief.

 

100% natuurlijk

Naast de juiste behandeling is het gebruiken van een goed product van groot belang. Soms kan de huid geneesmiddelen of reguliere cosmetische producten niet verdragen. In de salon wordt gewerkt 100% natuurzuivere producten. Hiermee is het mogelijk om een structurele verbetering van de huid te krijgen. Juist de meest gevoelige huid, dus zeker ook de acne-huid, kan met deze producten worden behandeld.

 

Contact

Heb jij acne en wil je meer weten over de behandelingen of een afspraak maken? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

 

Vergoeding door ziektenkostenverzekeraar

Schoonheidssalon Doubles is geregistreerd bij de Anbos met de specialisatie acne. De behandelkosten kunnen gedeclareerd worden bij de ziektenkostenverzekeraar. Neem contact op met jouw verzekeraar om te weten te komen of je hiervoor in aanmerking komt of kijk hiervoor de polisvoorwaarden in.